на закупівлю безпілотників

Кабінет Міністрів Виділив 5 Мільярдів Гривень На Закупівлю Безпілотників Для Зсу Рубрика

Відтепер будь-який постачальник цих моделей зможе подати заявку на участь у тендерах у рамках урядового проєкту із закупівлі безпілотників «Армія дронів». Як нововведення змінює правила гри, читайте в матеріалі Forbes Ukraine. Зауважується, що очікувана вартість розрахована шляхом виведення середньої ціни на основі отриманих комерційних пропозицій. Раніше Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення додаткових 5 мільярдів гривень на закупівлю дронів для Збройних сил України. У 2023 році про дрони почали говорити значно більше, ніж у перший рік повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, у лютому в Україні анонсували запуск масового виробництва баражуючих боєприпасів по типу російських «Ланцетів». Оборонно-промисловому комплексу України знадобилося пів року, щоб розвинути ринок у цьому напрямку. Варто зазначити, що до списку безпілотників можуть входити не тільки літальні апарати, а й наземні системи. За словами очільника уряду, 50% від усіх коштів на закупівлю озброєння планується витрачати саме в Україні. Як зауважив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков, у сучасній війні дрони – невід’ємна складова. Міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що на сьогодні вже укладено угод з виробниками БПЛА на суму близько 30 млрд гривень, в процесі перебуває підготовка контрактів на суму 14 млрд гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Як зауважив у дописі очільник Уряду, “продовжуємо підтримувати українську армію в боротьбі з російським агресором”. До списку придбання входять безпілотні комплекси радіоелектронної боротьби, які мають «придушувати» російські сигнали. Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube. Після обговорення за проект проголосували 75 Бізнесмен із Запоріжжя пожертвував на Армію дронів 100 млн. грн., утрималися 2, проти не проголосував жоден депутат. Економічний комітет Сейму, трохи скоригувавши проект, схвалив його консенсусом.

Це пришвидшить логістику, посилить безпекову складову та забезпечить трансферт технологій. Після відвідин одного з підприємств оборонно-промислового комплексу в березні Зеленський заявив, що Україна щодня посилює свою “далекобійну силу”. Він не навів подробиць, оскільки «офіційно про таке не говоримо».

Раніше віцепремʼєр Михайло Федоров заявляв, що у 2024-му Україна зможе виготовити 1 млн дронів або навіть більше. Коментуючи заяву президента, який оголосив план на виробництво Україною 1 млн дронів для ЗСУ, Федоров зазначив, що ця цифра є «достатньо реалістичною». У 2023-му держконтракти отримали fifty eight українських виробників дронів. Загалом на ринку працює понад 200 українських компаній, які займаються БПЛА або сервісами та продуктами у сфері дронів.